Segunda-feira, 17/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Pse pikërisht të mbarë e jo edhe të arsimuar, të pasur, të fuqishëm… i kërkojmë Zotit të na i falë fëmijët?

Arsyen për këtë dijetari Ibën Tejmie e ka përmbledhur kështu:

“Sepse fëmija i mbarë nuk resht së kërkuari falje për prindin e vet gjersa ta falë Allahu e t’i japë vend më të lartë në Xhenet.
Nuk resht së kërkuari falje, sepse vetëm fëmija me këtë karakteristikë (i mbarë-salih) nuk do të harrojë asnjëherë të kujtohet për gjendjen e prindit të vet matanë, prandaj dhe nuk ndalon së luturi për të, sado që të jetë i zënë me punë të tjera në këtë botë”

Përktheu Ilmi Rexhepi

(Visited 45 times, 1 visits today)
Top