Segunda-feira, 8/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse përmendet Ibrahimi, alejhi selam, në çdo namaz?

Pse përmendet Ibrahimi, alejhi selam, në çdo namaz?

Pse përmendet Ibrahimi, alejhi selam, në çdo namaz?

“Muhamedi, salallahu alejhi ue selem, i pa të gjithë pejgamberët Natën e Miraxhit dhe të gjithë i përshëndeti me selam mirëpo vetëm Ibrahimi i çoi selam umetit të tij, prandaj Pejgamberi ynë na urdhëroi të këndojmë salavate për të në fund të çdo namazi në mënyrë që të mirën t’ia kthejmë (Ibrahimit) me të mirë” El-Ajni, Sherh Sunen Ebi Davud 4/260 (Takova Ibrahmin Natën e Israsë dhe më tha: Muhamed! Përcjelli nga unë umetit tënd selam dhe tregoju që toka e Xhenetit është e pastër, uji i tij i ëmbël, është tokë e rrafshët ndërsa të mbjellurat e saj janë (fjalët): subhanallah, elhamdulilah, la ilahe il-lallah dhe Allahu ekber” Hadith hasen)

Përkthim_nga_arabishtja

(Visited 132 times, 1 visits today)
Top