Sábado, 25/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Pse në çdo reqat i bëjmë dy sexhde ??”

“Pse në çdo reqat i bëjmë dy sexhde ??”

“Pse në çdo reqat i bëjmë dy sexhde ??”

E kanë pyetur Aliun radijallahu anhu :
Pse dy sexhde i bëjmë në çdo reqat ?
Atëherë Aliu-Allahu qoftë i kënaqur me të- e ka cituar ajetin Kuranor
.”Prej asaj (tokës) Ne u krijuam ju, e ju do t’u kthejmë përsëri në të, e prej saj do t’ju nxjerrim edhe një herë” (Taha-55)
Herën e parë kur shkon në sexhde dhe e ngren kokën, don të thotë ( Prej asaj (tokës) Ne u krijuam ju), sepse të gjitha trupat në esencë janë nga dheu.
Ndërsa kur herën e dytë bëjmë sexhde, don të thotë përkujtim se do të vdesim dhe përsëri do të këthehemi në të, ndërsa kur e ngrem kokën ajo na kujton se përsëri do të ringjallemi prej dheu.
E gjithë kjo na kujton jetën dhe vdekjen.
Hoxhë Sinan Rushiti
(Visited 284 times, 1 visits today)