Quinta-feira, 22/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse na ka krijuar Allahu i Madhëruar?

Pse na ka krijuar Allahu i Madhëruar?

Pse na ka krijuar Allahu i Madhëruar?

Allahu i Madhëruar na krijoi për ta adhuruar vetëm Atë dhe të mos adhurojmë asgjë tjetër së bashku me Të. Allahu i Lartësuar thotë:

“Nuk i kam krijuar xhindët dhe njerëzit përveç se për të më adhuruar Mua të vetëm.” Surja Dharijat, ajeti 56.

Profeti sal (Paqja dhe lavdërimet e Allahut qofshin me të!) ka thënë: “E drejta e Allahut ndaj robërve të Tij është që ta adhurojnë vetëm Atë dhe mos të adhurojnë tjetër bashkë me Të.” Transmeton Bukhariu dhe Muslimi.

Besimi i çdo muslimani
Muhamed Xhemil Zejno
Anis Agovi /udhaebesimtareve.com/

(Visited 72 times, 1 visits today)
Top