Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Pse kalifi nuk u fal në Kishë?

Pse kalifi nuk u fal në Kishë?

kisha
Pse kalifi nuk u fal në Kishë?

Kur kalifi Omer ibnul Hattabi mori ne dorëzim qytetin e Kudsit (Jerusalemin) dhe erdhi koha për tu falur, patriarku i qytetit u afrua dhe i propozoi të falej në kishën e Ringjalljes.

Omeri iu përgjigj me fjalë që u përjetësuan në histori:”Jo pasha Zotin, nuk falem në kishë. Nuk falem sepse kam frikë se myslimanët që do të vijnë pas meje do të thonë:”Këtu është falur kalifi Omer ibnul Hattab!” dhe do e prishin kishën për të ndërtuar xhami.”