Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

PSE GRATË QAJNË!!

PSE GRATË QAJNË!!

1559507_1601401446796454_6905395742427076482_o

PSE GRATË QAJNË!!

 

I biri e pyeti nënën: Pse po qan!

 

Iu përgjigj: Qaj ngase jam grua..

 

I biri i tha: Unë nuk po e kuptoj këtë!!

 

Nëna e përqafoi, dhe i tha se ti këtë nuk do ta kuptosh asnjëherë..

 

I biri pastaj e pyeti prindin e vet: Pse qan nëna ime pa asnjë arsye?

 

Prindi iu përgjigj: Të gjitha gratë qajnë pa asnjë arsye..

 

I biri u rrit dhe u bë burrë, dhe ende mbeti pa e ditë se pse qajnë gratë!!

 

Në fund e pyeti një dijetar të urtë: Pse qajnë gratë!!

 

Dijetari iu përgjigj: Kur Allahu e krijoi gruan, i bëri të ketë shpatulla shumë të forta, e ta bartë barrën e botës..

 

I bëri asaj të ketë krahë të butë, e të jep rehati..

 

I dha asaj fuqi të brendshme ta përballon lindjen e fëmijëve, dhe ta përballon refuzimin që ia bëjnë asaj kur ata të rriten..

 

I dha asaj qëndrueshmëri t’i përballon vështirësitë e familjes dhe të përkujdeset për ta.. dhe të mbetet e heshtur në kushtet më të vështira, edhe atë pa u ankuar fare..

 

Edhe atëherë kur të gjithë dështojnë dhe pikëllohen, ajo mbetet e heshtur..

 

I dha asaj dashuri ndaj fëmijëve të saj që nuk përfundon, dhe ajo dashuri nuk ndryshon edhe nëse ata ia kthejnë me të keqe dhe i shkaktojnë asaj dhembje..

 

Dhe në fund..

 

I dha asaj lot, t’i rrjedhin kur ka nevojë dhe ta nxjerr barrën e kësaj përgjegjësie të madhe.. që më vonë të mundet ta vazhdon udhëtimin më tutje..

 

Kjo është pika e vetme e dobët e saj..

 

Për këtë arsye, respektoni lotët e grave të botës.. edhe nëse ato dalin pa asnjë sebep!!

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

(Visited 170 times, 1 visits today)