Sexta-feira, 29/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pse është me rëndësi të flemë dhe të zgjohemi herët?

Pse është me rëndësi të flemë dhe të zgjohemi herët?
Shkuarja në shtrat në orën 23:00, në mesnatë apo më vonë, është e dëmshme për shëndetin e njeriut dhe është shkaktar i shumë “vrasjevemoderne” si sëmundjet e zemrës dhe kanceri. Orari më i mirë për pushimin e trupit tuaj është midis 22:00 dhe 6:00 në mëngjes. Kuptojeni si është puna e trupit tuaj, kjo ju ndihmon ta arrini nivelin optimal të shëndetit:
21.00 – 22.00 – Trupi eliminon kemikatet toksike nga sistemi imun.
22.00 – 01.00 – Mëlçia eliminon helmet dhe rigjenerohet.??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
00.00 – 04.00 – Palca kurrizore krijon gjak.
00.01 – 03.00 – Fshikëza eliminon helmet dhe ripërtërihet.
03.00 – 05.00 – Mushkëritë eliminojnë helmet dhe ripërtërihen.
05.00 – 07.00 – Zorra e trashë eliminon helmet dhe ripërtërihet.
07.00 – 09.00 – Vitaminat, mineralet, substancat shëruese thithen në traktin tretës.
(Visited 79 times, 1 visits today)
Top