Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Pse është i nevojshëm gjumi?

Pse është i nevojshëm gjumi?

Gjumi
Studime të shumta tregojnë se kohëzgjatja e gjumit varet në varësi të përsonave janë disa persona të cilët kanë nevojë për 8 orë gjumë ndërkohë që ekzistojnë dhe të tjerë me vetëm 4 orë. Akoma nuk dihet se cilët janë arsyet kryesore se përse na nevojitet gjumi.
Disa teori që qëndrojnë mbi rëndësinë e gjumit janë;
Nëse qëndroni disa ditë pa fjetur, do të keni konfuzion, harresë dhe halucinacione.
Gjumi na ndihmon të kemi një kujtesë më të mirë.
Sipas një studimi të kryer së fundmi, gjumi na ndihmon në lehtësimin e përvojave të këqija, pasi gjatë gjumit truri pushon së menduari për ngjarjet e pakëndshme apo traumat e kaluara.
Gjumi është i mirë për trupin dhe mendjen, orët e nevojshme që duhet të kaloni në gjumë janë 7-8 orë. Nëse flini më pak ose më shumë, mund të shkaktoni sëmundje të ndryshme.
Gjithmonë mbani mend se një gjumë i rehatshëm ka shumë dobi të shëndetshme për organizmin tonë.