Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Pse duhet të flini në anën e djathtë ?

Pse duhet të flini në anën e djathtë ?
Përderisa kohëzgjatja e gjumit është esenciale për shëndetin mental dhe atë fizik, pozita e gjumit mund të jetë një tjetër faktor shumë i rëndësishëm për shëndetin.
Nëse flini në anën e djathtë, ju po e bëni gjumin si duhet. Kjo për shkak se të fjeturit në këtë pozitë ka shumë të mira shëndetësore si tretje më të shpejtë të ushqimit, mënjanim të dhimbjeve të shpinës e madje është mirë edhe për zemrën.
Sipas medicinës “Ayurvedic”, që vjen nga India, ja disa nga arsyet se pse gjumi në anën e djathtë është më i mirë.
  • E forcon sistemin limfatik
  • E përmirëson sistemin djegës
  • Është më mirë për zemrën
  • Është ideale për gratë shtatzëna
  • Do të vuani më pak nga dhimbjet e shpinës

Dihet se në fenë Islame preferohet fjetja në anën e djathtë pasi Profeti Muhamed alejhi selam ka këshilluar që gjumi të fillohet duke rënë po në këtë anë.