Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

PSE ALLAHU NUK DONË QË GRUAJA TË PIKËLLOHET!!

PSE ALLAHU NUK DONË QË GRUAJA TË PIKËLLOHET!!

10494756_1478039049132695_2906168198336420331_n

PSE ALLAHU NUK DONË QË GRUAJA TË PIKËLLOHET!!

 

Allahu thotë: “Kjo është më e përshtatshme që ato të gëzohen, që të mos pikëllohen”. Ahzab 51

 

Allahu thotë: “Një zë e thirri nga poshtë: “Mos u pikëllo”. Merjem 24.

 

Allahu thotë: “pa pasur frikë dhe as dëshpërim”. Kasas 7.

 

Allahu thotë: “që ajo të gëzohej dhe të mos pikëllohej më”. Taha 40.

 

Këto ajete na qartësojnë se pikëllimi i gruas është i rëndë, dhe dhembjet e saj janë të rënda, s’mundet zemra t’i përballon!

 

Pra, silluni butë me gratë! Ajo kur pikëllohet, i thyhet zemra!

 

Sillu butë me të! Mos ia the zemrën me fjalë!

 

Mos e prek zemrën e saj duke u tall me të!

 

Afroju kah Allahu me bamirësi ndaj saj!

 

Respektoje, nderoje dhe mos ia pikëllo zemrën!!

 

I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, na porositi dhe tha: “Silluni mirë me gratë e juaja”.

 

Nga arabishtja: Irfan JAHIU