Quinta-feira, 20/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Proteinat

Proteinat

proteina

Proteinat – është dëshmuar që përmirësojnë djegien e yndyrave. Për shembull nga 300 kcal të pranishme në gjoksin e pulës, rreth 90 kcal shpenzohet për dekompozimin e tyre.
Produktet e qumështit me pak yndyrë – të pasura me kalcium dhe vitaminë D, ndihmojnë ruajtjen dhe ndërtimin e masës muskulore e cila është e rëndësishme për ruajtjen e metabolizmit të fortë. Trupi më shpejt shpenzon yndyrat nëse fiton sasinë e nevojshme të kalciumit, prandaj mos shmangni djathin, jogurtin dhe produktet e tjera të qumështit.

(Visited 59 times, 1 visits today)
Top