Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Propolisi i bletës?

Propolisi i bletës?

Antibiotik natyral, antiviral, anti-inflamator, antimykotik, antibaktrial, antioksidant, imunostimulant, antiseptik, antiparazitar etj. Këto dhe veti të tjera ka propolisi, ky produkt i pafundmë i kosheres.

Propolisi i bletës është një nga medikamentet alternative më të vjetra dhe më të njohura. Fare mirë ai mund të konsiderohet si një shtojcë ushqimore.
Propolisi rekomandohet si medikament profilaktik, shtojcë ushqimore në grupmoshat e riskut: Gratë mbi 45-50 vjeç gjatë menopauzës, puçrrat në qafën e mitrës, ruajtjen e imunitetit konstant duke marrë 1-2 doza vjetore.

Cfarë mund të mjekohet me anë të propolisit të bletës?

Me anë të propolisit të bletës mund të mjekohen dhe përmirësohen një sërë sëmundjesh: diabeti, gjëndrat e gjirit si kistet, ftohjet, alergjitë, infeksionet e gojës të veshkave dhe të tëmthit, kolitet, majasëlli dhe ulcerat, krimbat e zorrëve dhe myku. Gjithashtu propolisi përdoret edhe për kozmetikën e fytyrës suaj si edhe për reumatizmat.

Propolisi ndihmon edhe te këto sëmundje: astma, spondiloartroza, sëmundja e Parkinsonit dhe herniet. Propolisi është një përzierje komponentësh me natyrë aromatike e fenolike, të pasura me një numër të madh substancash të shumëllojshme mes tyre (acide dhjamore, terpene, aminoacide, vitamina, kripëra minerale, etj) ndarja e të cilave varet nga stinët e vitit, llojet e vegjetacioneve.

Përbërësit e propolisit të zbuluar deri tani janë: Rrëshira e balsame 50-55% (terpene, polisakaride, acid uronik, acide aromatike, aldeid aromatik, acide dhe estere kafeike, ferulike, kumarike), dyll 25-35%, vaj rasencial 5-10%, polen 5% dhe 5% saubstanca tjera.

@include "";