Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Prodhuesit e armëve në Amerikë kërcënojnë lidhur me pushimin e qeverisë

Prodhuesit e armëve në Amerikë kërcënojnë lidhur me pushimin e qeverisë

Prodhuesit e armëve në Amerikë kanë paralajmëruar në lidhje me ndikimet negative të pushimit të qeverisë amerikane.

qeveria amerikane arma
Kompanitë prodhuese të armëve në Amerikë kanë theksuar se në qoftë se pushimi i qeverisë do të vazhdojë edhe për disa ditë tjera, do të detyrohen të heqin nga lista e pagesave mijëra punëtor të tyre. Pushimi i qeverisë amerikane ka shkaktuar shumë pengesa serioze në kontratat ushtarake sepse Pentagoni më nuk ka të holla për kryerjen e inspektimeve dhe llogarive të detyrueshme. Vlen të theksohet se kompanitë në fjalë nuk kanë të drejtë të vazhdojnë prodhimin e mjeteve luftarake se avionë, anije, nëndetëse dhe mjete të tjera pa kryerjen e inspektimeve nga ana e Departamentit Amerikan të Mbrojtjes. Organizata e Industrisë Hapësinore dhe Organizata e Industrisë së Mbrojtjes Kombëtare të Amerikës me anë të një deklarate zyrtare, kanë deklaruar se 4 ditë pas pushimit të qeverisë së SHBA-ve, industria ushtarake po përballet me probleme serioze dhe urgjente të cilat duhet zgjidhur menjëherë.