Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Problemet shëndetësore të mllefit të pakontrolluar

Problemet shëndetësore të mllefit të pakontrolluar

Ebu Hurejra, radijAllahu anhu, transmeton se nje njeri i tha Pejgamberit salAllahu alejhi we selam: me porosit dicka! (Pejgamberi ) tha: “MOS U ZEMRO” .Tjetri e përseriti disa herë kërkesën, dhe Pejgamberi salAllahu alejhi we selam i tha: “MOS U ZEMRO ” (Transmeton Buhariu)

Disa nga problemet shëndetësore afatshkurtër dhe afatgjatë të cilat lidhen me mllefin e pakontrolluar janë:

1. Ndryshimi i mendjes (Dobësimi i memorjës)
2. Dhembjet e boshtit kurrizor
3. Dhembja e kokës
4. Pagjumësia
5. Stresi
6. Depresioni
7. Hipërtensoni (tensioni i lartë)
8. Ankthi
9. Fuga
10. Kanceret e ndryshme si ai në lukth
11. Ulqera gastrike
12. Problemet e lëkures si ekcema
13. Personat të cilët zemërohen shpesh janë më shumë të prirur të vijnë deri te tymosja e duhanit pastaj kalojnë në alkool, madje nuk janë as larg përdorimit të drogës
14. Angina pektoris (mbyllje e pjesërishme e arteries koronare)
15. Infarkti akut i miokardit (mbyllje e plot e arteries koronare)
16. Insulti cerebrovaskular (pika në tru)
17. Moskoncentrimi në punë, mësim. Të gjitha këto probleme na qojnë tek një gjë për të cilën ka thenë Allahu në Kuran “Cdo njeri do ta shiojë…”e ajo është: “vdekja”…

(Visited 86 times, 1 visits today)
Top