Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Problemet e leximit

Problemet e leximit

Problemet e leximit
Së pari: Problemet para leximit
1- Mospërcaktimi i kohës së leximit
2- Mosnjohja e librave që na pëlqejnë dhe na duhen t’i lexojmë
3- Mashtrimi i shoqërisë (mungesa e leximit në mënyrë kolektive.).
4- Mungesa e ideve.
5- Keqadministrimi i kohës.
6- Mospërcaktimi i kohës për mbarimin e leximit të ndonjë libri.

Së dyti: Problemet gjatë leximit
Ekzistojnë probleme të shumta që na ndodhin gjatë leximit e që na shkaktojnë probleme në të kuptuar dhe përqendrim. Më të rëndësishmet prej tyre janë:
1- Leximi pa synime të caktuara.
2- Shqiptimi i fjalëve me zë.
3- Përsëritja e pjesës së lexuar.
4- Rënia në mendime dhe humbja e përqendrimit.
5- Kërkimi i rreshtit vijues.
6- Shpërqendrimi gjatë leximit.
7- Leximi fjalë për fjalë.
8- Termat e pakët.
9- Leximi i fusnotave.
10- Leximi pa nënvizuar gjërat e rëndësishme.

Së treti: Problemet pas leximit
Ekzistojnë shumë probleme që na shfaqen pas leximit dhe na ndalojnë nga leximi i librave apo temave të reja. Më të rëndësishmet prej tyre janë:
1- Lexova, por çka pastaj?!
2- Lexova, por nuk kuptova!
3- Gjërat që ndikojnë në ruajtjen e leximit.

(Visited 130 times, 1 visits today)