Quinta-feira, 20/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Princi dhe vajzaPrinci dhe vajza

Princi dhe vajza
Nje princ po shetiste neper pronat e mbreterise se tij , kur shikon nje kopesht te bukur qe i takonte njerit prej banoreve. Hyn ne kopesht dhe gjen nje vajze te vogel te cilen e pyet:
-I kujt eshte ky kopeshti?
– Eshte i babait tim, ia kthen vajza.
I thote:
– A nuk ka ndonje leng nga frutat e kopshtit qe te pijme prej tij?
Vajza u larguar dhe pas pak castesh u kthye me nje ene te plot me leng shege shume te shijshem.Princi e piu lengun dhe u habit nga shija e tij, dhe e pyeti vajzen:
– Prej nga e solle kete leng?
– Nga sheget e kopshtit tone. Iu pergjigj vajza :
-Por sa kokrra shege shtyrdhe per te bere gjithe kete leng?- e pyeti princi
– Nje kokerr shege, – u pergjigj vajza.
Princi i habit dhe i kerkoi vajzes edhe nje ene tjeter me leng shege. Nderkohe qe vajza ishte larguar prince mendoi me vete:
-Pse te mos jete ky kopesht pjese e pronave te mija?! Kur te kthehem ne shtepi, do urdheroj ushtaret qe ta marrin kete kopesht , dhe ta kalojne nen mbreterine time.
Ne keto momente vajza u kthye duke mbajtur enen me leng i cili ishte i mbushur pergjysem dhe shija e tij ishte shume e idhet.
I thote princi vajzes:- A nuk eshte ky lengu nga e njejta peme shege?
– Po, i thote vajza.
– Dhe sa kokrra u perdoren per kete leng ?- e pyeti emiri .
– 5 kokrra , ia ktheu vajza.
– Po atehere cfare ndodhi, qe ndryshoi shija e lengut, edhe megjithese u perdoren 5 kokrra ?
– Sepse ndryshoi qellimi i princit , ia ktheu vajza.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Top