Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Preventiva nga mësyshi

Preventiva nga mësyshi

Preventiva nga mësyshi

Nga transmetimi i cekur kuptojmë po ashtu se preventiva nga mësyshi ështe në lloj të lutjes (duasë) për begati (bereket).

Zilia dhe mësyshi mund të ndalohen para se të ndodhin, duke lexuar suret “El-Mua’vidhetejn” dhe leximit të duave mbrojtëse të Pejgamberit [salallahu alejhi ve selem].

Ai që merr mësyshë ndalon ndikimin e tij në tjetrin nëse e lexon formulën:

“Ma sha’allahu la kuvete ila bilah” (Ndodhë vetëm ajo që dëshiron Allahu. S’ka fuqi pa ndihmën e Allahnt) siç ka ardhur në transmetimin e Enesit:

“Kush sheh diç që e mahnitë le të thotë: ‘Ma sha’allahu la kuvete ila bilah’, nuk do ta dëmton.”

(Visited 230 times, 1 visits today)