Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Prej shkaqeve qe e bejne duane (lutjen), te meritoje pranim tek Allahu eshte:

Prej shkaqeve qe e bejne duane (lutjen), te meritoje pranim tek Allahu eshte:

Prej shkaqeve qe e bejne duane (lutjen), te meritoje pranim tek Allahu eshte: Hapja e saj (duase) me falenderim dhe madherim ndaj Allahut, duke shfaqur dobesine pamundesine dhe pergjerimin e plote ndaj Tij.

– Musai (alejhi selam) pasi i ndihmoi dy vajzat qe tu jepnin uje bagetive, shkoi tek hija e nje peme, dhe i’u lut Allahut me ze te fshehte duke thene: ““Zoti im, çfarëdo dhuntie që të më japësh, unë jam nevojtar!”
Kasas 24.

– Gjithashtu kur iu ngushtuan rruget dhe pa humbjen e popullit te tij, u lut duke thene: “Musai tha: “O Zoti im!
Unë nuk kam fuqi për askënd tjetër veç vetes dhe vëllait, prandaj na veço neve prej këtij populli të pabindur!” Maide 25.

– Zekerija (alejhi selam), kur deshi te kishte femije, para se te bente duane (lutjen) tregoi para Allahut, dobesine dhe pamundesine e tij qe te kishte dicka ne dore, duke thene:
“O Zoti im!
Eshtrat tashmë më janë dobësuar, koka më ndriçon nga thinjat dhe asnjëherë nuk kam

(Visited 258 times, 1 visits today)