Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Prej shenjave të lumturisë tek njeriu

Prej shenjave të lumturisë tek njeriu

Prej shenjave të lumturisë tek njeriu:

Sa më shumë që tek robi të shtohet dija, tek ai shtohet përulësia dhe mëshira.
Sa më shumë që tek robi shtohet frika ndaj Allahut, ai është më i kujdesshëm në mosbërje të mëkateve.
Sa më shumë i zgjatet jeta, ai bëhet më i kujdesshëm në përditshmërinë e vet.
Sa më shumë që i shtohet begatia e Allahut-pasuria, ai bëhet më bujar dhe dorëdhënës.

Sa më shumë i jepet pozitë udhëheqëse tek njerëzit, ai u qëndron atyre më afër, u ndihmon në çështjet e tyre dhe bëhet më i përulur.

(El-Feuaid 155)

(Visited 244 times, 1 visits today)