Terça-feira, 29/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Prej parashenjave të Ditës së Gjykimit është që do të ketë shumë femra, e pak meshkuj, kështu që në pesëdhjetë femra do të jetë një mashkull

Prej parashenjave të Ditës së Gjykimit është që do të ketë shumë femra, e pak meshkuj, kështu që në pesëdhjetë femra do të jetë një mashkull

Stresi, ndotja e mjedisit, ushqimi i çrregulluar – të gjithë këto janë faktorë që ndikojnë në çrregullimin e marrëdhënies të porsalindurve meshkuj dhe femra. Për këtë na ka informuar Muhammedi a.s. në hadithin që e transmeton Enesi r.a. ndërsa shënon Buhariu, Muslimi dhe Tirmidhiu, ku Pejgamberi a.s thotë:
“Prej parashenjave të Ditës së Gjykimit është që do të ketë shumë femra, e pak meshkuj, kështu që në pesëdhjetë femra do të jetë një mashkull”.
Kuptimi ynë i postulatit nga burimet primare të islamit varet nga shkalla e civilizimit kohor që na rrethon. Komentuesi më i njohur i hadithit i përmbledhur në librin e Buhariut, Ibn Haxher El-Askalani, hadithin e përmendur e shpjegon në atë mënyrë që kah fundi i kohës do të ketë aq shumë lufta, ku do të vdesin meshkujt duke lërë femrat. Por, që hadithi mund të shpjegohet dhe vërtetohet në këtë mënyrë që njeriu deri në atë masë do ta ndotë mjedisin, me ç’rast fetusi mashkull do të vdes në mitrat e nënave-askush nuk ka mundur e as të ëndërrojë. Por, të vërtetat në Kur’an dhe hadithi mbesin valide deri në ditën e Gjykimit.
Ndryshohet, pra, vetëm mënyra e të kuptuarit tonë.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Top