Terça-feira, 7/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

PREJ DHEUT NE DHE …

PREJ DHEUT NE DHE …

PREJ DHEUT NE DHE …
I Derguari I Allahut (paqja dhe shpetimi I Allahut qofte mbi te) ka thene: “ Allahu e ka krijuar Ademin me nje grusht dhe, te cilin e ka marre nga te gjitha llojet e tij. Prandaj pasardhesit e Ademit jane porsi dheu: ekzistojne njerez te bardhe, te kuq, te zinje, dhe ngjyrash te tjera ndermjet ketyre. Ekzistojne njerez te hareshem e me natyre te pikelluar dhe ndermjet ketyre. Ekzistojne njerez te mire dhe te këqinjë dhe ndermjet kesaj.”
Nje hadith te ketille e transmetojne edhe Ebu Davudi dhe Tirmidhiu, Ibni Hibbani ne Sahihun e tij.
Tirmidhiu thote: “Ky hadith eshte hasen-sahih.”

(Visited 70 times, 1 visits today)
Top