Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Pra le të qeshin munafikat pak në këtë botë e le të qajnë shumë në botën tjetër, si shpërblim i asaj që fituan

Pra le të qeshin munafikat pak në këtë botë e le të qajnë shumë në botën tjetër, si shpërblim i asaj që fituan

Pra le txhehenemi2ë qeshin munafikat pak në këtë botë e le të qajnë shumë në botën tjetër, si shpërblim i asaj që fituan

Allahu subhanehu ue teala, thotë në Kur’an: ?????????????? ???????? ???????????? ???????? ??????? ????? ??????? ??????????? (82).
Pra, le të qeshin pak (në këtë botë) e le të qajnë shumë (në botën tjetër), si shpërblim i asaj që fituan.” (Et-Teube, 82).

Transmetohet nga Ibn Ebi Talha, se Ibn Abbasi, radiallahu anhu, në komentimin e këtij ajeti, ka thënë: ”Jeta është e shkurtër, kështu që le të qeshin ata (munafikët – hipokritët) sa të duan në të. Por kur të mbaron jeta dhe ata kthehen tek Allahu i Lartësuar, ata do të fillojnë të qajnë përgjithmonë pa fund.”

Burimi: ”Tefsir Ibn Kethir”, nga Imam Ibn Kethiri, Allahu e mëshiroftë.

Përktheu: Jetmir Jakupi