Domingo, 26/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Posa ju të keni ndërprerë duhanin !

Posa ju të keni ndërprerë duhanin !

Pas 8 orëve që ju keni lënë pirjen e duhanit, nga trupi juaj do eliminohet teprica e Dioksidit te Karbonit

CO2 (tymit) që ju keni futur në trupin tuaj përmes pirjes.

* Pas 5 ditëve ju do hiqni nga organizmi një pjesë të nikotines që është përbërës i duhanit dhe shkaktar i sëmundjeve kanceroze dhe sëmundjeve të enëve të gjakut në organizmin tuaj.

* Pas 1 jave ndjeshmeria juaj për të nuhatur dhe për të shijuar do të përmirësohet ndjeshëm, pasiqë duhani dëmton aftësine për të nuhatur dhe për të shijuar në masë të madhe.

* Pas 12 javëve Mushkërite do të rikthejnë aftësine për tu vetëpastruar nga pluhuri dhe substancat e tjera të dëmshme që futen përmes ajrit, aftësi kjo e cila ka qenë e cunguar nga pirja e duhanit.

* Pas 1 viti që ju keni lënë pirjen e duhanit, ju keni ulur ndjeshëm pra për 50% rrezikun për tu prekur nga sëmundjet e Zemrës, pra ju keni ulur rrezikun nga sulmi ne Zemër për 50%.</s691g=-pan>

* Pas 2 viteve ju keni kursyer mesatarishtë rreth 1000 euro, pra ju keni ruajtur xhepin tuaj nga harxhimi në djegjen e duhanit dhe ne prodhimin e tymit.4
STOP DUHANIT – STOP VETEMBYTJES.

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD,

(Visited 282 times, 1 visits today)