Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Portokalli në shishe

Portokalli në shishe

ne shishe

Portokalli në shishe

Një fëmijë i vogël nëntëvjeçar e pa një portokall të madh të futur në një shishe. U habit fëmija se si ka mundësi ky portokall i madh të futet në këtë shishe të vogël. U mundua ta nxjerr nga shishja por më kot.
Kur e pyeti babin se si e ka futur këtë portokall të madh nëpërmjet qafës së hollë të shishes, prindi e morri deri te kopshti, pastaj e morri një shishe boshe dhe e lidhi për një degë të pemës përmbi një fryt portokalli i cili sapo kishte filluar të dukej si syth dhe e la ashtu.
Kaluan ditët dhe portokalli rritej vazhdimisht nga pak deri sa u bë i madh dhe nuk dilte prej shishes!
Kur e kuptoi fëmija sekretin i kaloi habia.
Atëherë prindi e shfrytëzoi rastin dhe ia dha një mësim fëmijës duke i thënë: kështu është edhe me edukatën dhe moralin, nëse i mbjellim te fëmija këto parime, sjelljen dhe edukatën, sa është i vogël do të jetë shumë vështirë të largohen prej tij kur të rritet, veç nëse e thyejmë shishen.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Top