Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Po kush jeni ju që aq shumë po kujdeseni për mua?!

Po kush jeni ju që aq shumë po kujdeseni për mua?!

Një njeri e mallkonte Iblisin për çdo ditë nga 1000 herë. Përderisa një ditë ishte fjetur, shejtani e zgjon dhe i thotë: “Zgjohu se muri do të rrëzohet e do të bjerë mbi ty”. Ai i thotë: “Po kush jeni ju që aq shumë po kujdeseni për mua?!” I thotë: “Unë jam Iblisi”. I thotë: “Po pse atëherë po më shpëton, kurse unë të mallkoj çdo ditë nga 1000 herë?!” Shejtani i thotë: “Unë e bëra këtë, sepse e di vlerën e dëshmorëve dhe gradën e tyre tek Allahu dhe u frikova se do të shkosh dëshmor, pasi të bjerë muri mbi ty”.
(Vërejtje: I përmbyturi prej murit, i cili bie mbi të (për shkak të tërmeteve, katastrofave) apo mbetet nën gërmadha të shtëpive konsiderohet dëshmor, sepse Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Dëshmorët janë pesë llojesh: Ai, i cili vdes prej kolerës, ai i cili vdes prej sëmundjeve të barkut, i përmbyturi në ujë, i përmbyturi prej gërmadhave, dëshmori, i cili bie në rrugë të Allahut të Lartmadhëruar”).(Transmeton Muslimi).

 

(Visited 257 times, 1 visits today)