Segunda-feira, 22/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

PLAKA DHE LETRAPLAKA DHE LETRA

PLAKA DHE LETRA

Një ditë prej ditësh në rrugë varet një letër, në të cilën shkruan: I kam humbur njëzet dinarë. Ai që i gjen, shpresoj të mi kthejë në adresën e filanit, banesën numër 76, sepse jetesa ime është e ulët dhe kam nevojë për to, në mënyrë që të blej bukë.

Një kalimtarit i erdhi shumë keq, saqë vendosi të shkojë te banesa dhe të pretendojë se i ka gjetur të hollat, në mënyrë që t’i ndihmonte.

Ai shkoi dhe trokiti në derë, kurse një plakë e hapi derën. Njeriu i nxori njëzet dinarë nga xhepi dhe ia dha. Ndërsa plaka filloi të qajë nga gjesti dhe bamirësia e tij, duke i thënë se ky qe i dymbëdhjeti që vjen dhe pretendon se i ka gjetur të hollat e saj.

Njeriu buzëqeshi dhe u nis në drejtim të ashensorit, kurse plaka në atë moment i tha:

– Biri im, nëse ke mundësi largoje njoftimin nga rruga. Unë, në fakt, nuk di shkrim dhe se kam shkruar atë letër, – kështu, filloi të qajë dhe të thotë se mirësjellja dhe mëshira e tyre ndaj saj i jep shpresa dhe e bën që të ndjejë mirësinë e dynjasë.

O ti mysliman, mos e lejo veten të harrosh një nevojtar, ndërkohë që ti je i zhytur në begati! Zgjohu nga gjumi i shkujdesjes, para se të bëhet vonë!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 76 times, 1 visits today)
Top