Domingo, 7/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pini qumeshtin e lopes, ngase lopet ushqehen me gjitha llojet e barit

Pini qumeshtin e lopes, ngase lopet ushqehen me gjitha llojet e barit

” Allahu nuk ka krijuar semundje e qe per ate semundje nuk e ka dhene ilaqin, andaj pini qumeshtin e lopes, ngase lopet ushqehen me gjitha llojet e barit. ”
( Abdullah Ibn Mes’ud)

– Nje gote qumesht mund te permbaje nje kombinim te 20 analgjetikeve te ndryshem, antibiotikeve dhe hormonit te rritjes. Ky eshte perfundimi i nje hulumtimi te nje ekipi te shkencetareve spanjolle dhe marokene.
Duke bere teste te shumta, shkencetaret kane zbuluar se substancat kimike, te cilat shfrytezohen per mjekimin e njerezve dhe kafsheve, ne fakt jane te pranishme ne qumeshtin e lopes, qumeshtin e dhise dhe qumeshtin e nenes.
Sasite e ‘barnave’ te pranishme ne qumesht kane qene ne nivel shume te ulet, ashtu qe nuk kane efekt te demshem te ata qe e konsumojne qumeshtin, porse mund te kihet vetem dobi nga to.
Sipas te dhenave te studimit, keto substanca me se shumti jane te pranishme ne qumeshtin e lopes, i cili eshte njekohesisht qumeshti qe konsumohet me se shumti.
Ne qumeshtin e lopes, krahas substancave, si acidi nifluminik, acidi mefenamik dhe ketorpofeni (qe perdoren si analgjetike), eshte gjetur edhe nje forme e hormonit estrogjen.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Top