Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pikëllimi i madh

Pikëllimi i madh

Pikëllimi i madh
Britma,goditja e fytyres dhe krahrorit,hedhja e pluhurit mbi kokë,hedhja me trup për toke,e të tjera që bëjnë disa kur I godet pikëllimi I madhë,të gjitha janë shenjat dhe veprimet e atyre ,të cilat janë largë Allahut e prandaj edhe trupi I tyre nuk është I mbrojtur.Transmetohet nga Iben Mesudi I cili ka thënë:Nuk është prej nesh ai që godit fytyren ,I shqyen xhoksin e vet dhe vajton me vajtimin e injorancës.
Pikllimi është një rast I madhë për shejtanin që ta sulmojë njeriun dhe të hyjë në të.Zemra e njeriut,gjat pikëllimit të madhë,harron Allahun,e harron besimin se qdo gjë që ndodhet dhe bëhet,bëhet me vullnetin dhe caktimin e Allahut.në momentet e tilla,njeriu nuk është I durueshëm,e as që mendon t’a falënderojë Allahun në momente të vështira.Në atë mënyrë,trupi bëhet plotësisht I pambrojtur para sulmeve të armikut(shejtanit).

(Visited 200 times, 1 visits today)