Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pesë shenjat që tregojnë se jeni vërtet inteligjentë

Pesë shenjat që tregojnë se jeni vërtet inteligjentë

5 shenjat që tregojnë se jeni vërtet inteligjentë

Mund të mendoni se vetëm koeficienti i lartë i inteligjencës dhe njohja e disa gjuhëve të huaja janë shenja të intelektit. E keni gabim, edhe disa shenja, në dukje të parëndësishme (si mësimi nga gabimet, nuk ju intereson se çfarë mendojnë të tjerët etj) tregojnë për inteligjencë.

Këto janë 5 shenja të inteligjencës, sipas ekspertëve:

Mësoni nga gabimet

Studimet psikologjike kanë treguar se njerëzit e zgjuar janë të vetmit që i kuptojnë dhe pranojnë gabimet e tyre dhe, më e rëndësishmja, mësojnë prej tyre.

Në vend që t’i shohin gabimet si dështim, njerëzit inteligjentë i shohin ato që mundësi për të mësuar dhe për t’u rritur.

Leximin e shihni si mënyrë argëtuese

Lexuesit pasionantë, të cilët lexojnë libra thjesht për qejf dhe jo vetëm për të marrë njohuri të reja, janë më inteligjentë.

Sipas një studimi, këta lexues kanë kujtesë dhe përqendrim më të mirë, dhe aftësi më të mira komunikuese.

Mund të argumentoni kundër të gjithëve

Argumentimi është sigurisht një shenjë e inteligjencës – megjithatë është edhe një mënyrë që ju diferencon nga të tjerët.

Travis Bradberry, autor i librit ‘Emotional Intelligence 2.0’, thotë se ata që argumentojnë paktë dhe saktë – nga të gjitha këndvështrimet – janë më inteligjentë.

Mendoheni para se të flisni

Njerëzit vërtet inteligjentë kanë tru më të shpejtë se goja.

Nëse merrni kohë për t’ju përgjigjur pyetjeve të njerëzve dhe mendoheni mirë që t’ju jepni një përgjigje të zgjuar, jeni një hap përpara.

Nuk ju intereson çfarë mendojnë të tjerët

Njerëzit vërtet inteligjent nuk i marrin në konsideratë të tjerët kur marrin vendime.

Ata nuk mendojnë se si ndihen të tjerët si pasojë e veprimeve të tyre dhe të bëjnë gjëra në varësi të gjykimit të njerëzve.

Posedoni ndonjërën nga këto shenja?

Burimi: Daily Mail / https://shendeti.com.al/

(Visited 703 times, 1 visits today)