Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Pesë gjëra që nuk duhet të bëni kurrë kur jeni të martuar

Pesë gjëra që nuk duhet të bëni kurrë kur jeni të martuar

5 gjëra që nuk duhet të bëni kurrë kur jeni të martuar

Martesa nuk është gjithmonë një institucion i lehtë, ajo ka nevojë për vëmendje dhe komunikim. Ja disa çështje që shpesh shkaktojnë probleme në martesë:

Mosrespektimi i bashkëshortit tuaj

Ndonjëherë çiftet e martuara besojnë se ngritja e zërit ose e dorës në njëri-tjetrin është e pranueshme. Në vend që të fyeni, flisni. Ideja e të folurit tingëllon e paarsyeshme sidomos nëse çifti është i zemëruar, por bisedat e qytetëruara dhe të ndershme janë efektive në martesë.

Të presësh çdo gjë nga bashkëshorti

Falenderoje bashkëshortin tënd për gjërat që bën për ty. Shumë çifte supozojnë që kur janë të martuar, bashkëshorti pritet të bëjë gjëra të caktuara. Nuk funksionon gjithmonë në atë mënyrë. Kur burri im bën diçka për mua ose bëj diçka për të, gjithmonë themi faleminderit. Për shembull, nëse burri im ndodh të kryejë detyrat e mia përreth shtëpisë, sepse unë jam i përfshirë në diçka tjetër, gjithmonë e falënderoj për këtë ngarkesë shtesë të punës.

Ndërprerja e bashkëshortit tuaj gjatë një bisede

Nëse ndërprisni bashkëshortin tuaj kur ai shpjegon një situatë ose tregon për një ditë të vështirë në punë, ju vetëm po tregoni mungesë interesi. Është e vrazhdë dhe e pakujdesshme. Jepini bashkëshortit tuaj kohën për të folur. Nëse duhet të ndërpresësh, bëje me mirësjellje.

Flisni negativisht për bashkëshortin tuaj ndaj të tjerëve

Një nga gabimet më të mëdha të kryera në një martesë është duke folur keq për bashkëshortin tuaj tek të tjerëve. Mos e përmendnu të kaluarën e bashkëshortit tuaj duke përdorur atë informacion si një arsye për të thënë gjëra negative. Nëse nuk keni asgjë pozitive për të thënë, provoni të mos thoni gjë.

Ziheni në sy të fëmijëve

Fëmijët janë sfungjer, thithin gjithçka që shohin dhe dëgjojnë. Nëse ata janë në të njëjtën dhomë ku ju dhe bashkëshorti juaj janë duke pasur një mosmarrëveshje të rëndë, ajo do të prekë ata..
Zemërimi dhe vrazhdësia nuk kanë vend në martesë. Martesa ka të bëjë me respektin, mbështetjen dhe dashurinë. Bëhet fjalë për dy njerëz që bëjnë më të mirë për të ecur sëbashku përpara. Një burrë dhe një grua duhet gjithmonë të punojnë së bashku, jo kundër njëri-tjetrit.

Burimi: Familyshare
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 295 times, 1 visits today)
Top