Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Personi që i merr të tjerët mësysh duhet të ja jap ujin e abdestit për shërim

Personi që i merr të tjerët mësysh duhet të ja jap ujin e abdestit për shërim

Et-Tirmidhi ka thënë:

”Personi që i merr të tjerët mësysh, duhet të urdhërohet t’i fusë duart në një
tenxhere me ujë, pastaj ta lajë gojën e ta kthejë prapë ujin në tenxhere, pastaj ta
lajë fytyrën në tenxhere, pastaj ta fusë dorën e majtë në të dhe të hedhë ujë në
gjurin e djathtë mbi tenxhere dhe pastaj ta fusë dorën e djathtë dhe të hedhë ujë
në gjurin e majtë, pastaj ta lajë teshën brenda tenxheres dhe uji të mos derdhet në
tokë, por të derdhet krejt nga prapa përmbi personin të cilin e ka marrë mësysh”

(Visited 191 times, 1 visits today)