Domingo, 20/10/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Perse Zoti zgjodhi dheun dhe ujin si baze te krijimit te njeriut ?

Perse Zoti zgjodhi dheun dhe ujin si baze te krijimit te njeriut ?

” Kujto kur Zoti yt u tha engjejve: Une do te krijoj njeriun prej balte. ” (Sad, 71)

– Po perse Zoti zgjodhi dheun dhe ujin si baze te krijimit te njeriut dhe nuk zgjodhi dicka tjeter si p.sh. hekurin?
– Dheu dhe uji jane zgjedhur si substanca baze te krijimit te njeriut, pasi jane elementet me te paster dhe kane veti pastruese. Vete uji ne natyren e tij eshte i paster dhe perdoret per te pastruar. I paster eshte edhe dheu, te cilin e perdorim per tejemmum ne rast mungese te ujit.
– Me kete fakt, sikur Zoti deshiron te na thote se ti o njeri qe ne origjine je i paster.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Top