Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përse i vdekuri do të zgjedhte sadakanë sikur të kthehej në dynja?

Përse i vdekuri do të zgjedhte sadakanë sikur të kthehej  në dynja?

sadakaja
Sikur që thotë Allahu i Lartësuar: “O Zoti im, sikur të më kishe lënë edhe një kohë të shkurtër në jetë, do të kisha dhënë lëmoshë (sadaka)” (Munafikun: 10)
e nuk thotë: të kisha kryer umren, të kisha agjëruar, të kisha falur. Dijetarët kanë thënë: I vdekuri ka përmendur sadakanë për shkak të ndikimit të madh të sadakasë që ka parë pas vdekjes së tij.
Prandaj, shpeshtoni sadakanë. Jepni sadaka edhe për të vdekurit tuaj ngase ata shpresojnë të rikthehen në dynja që të japin sadaka dhe të bëjnë mirë, realizoni dëshirat e tyre.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Top