Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përse të lutemi me këtë lutje ?!!!!

Përse të lutemi me këtë lutje ?!!!!

 

Përse të lutemi me këtë lutje ?!!!!

“O Zot ti je falës e don faljen, më fal mua.”

 

Falja është prej emrave të Allahut dhe ka kuptimin e anashkalimit të mëkateve të robit,fshirje e gjurmëve të mëkateve.

Allahu dëshiron ti fal robërit e Tij,dëshiron që robërit ta falin njëri tjetrin,kur ta falin njëri tjetrin Allahu do ti fal ata,dhe falja e Tij është më e dashur se denimi i Tij.

Jahja bin Muadh ka thënë: nuk është njohës ai i cili nuk ka qëllim dhe shpresë ne faljen e Allahut”

Dhe ka thënë :” sikur mos të ishte falja gjëja më e dashur për Allahun, nuk do ti sprovonte njerzit me të ndershëm”.

Hoxhë Muzafer Ramadani

(Visited 192 times, 1 visits today)