Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përse ngushtohet gjoksi

Përse ngushtohet gjoksi

Çdo herë në ndodhin e diçkaje ka shkaqe te caktuara.Ne temen konkrete është nje shkak i vetëm,largimi nga Allahu i Plotfuqishëm,apo zëmra e njeriut e lidhur për dikë tjetër perveç Allahut.E kur zemra lidhet për dikë tjetër perveç Allahut,përmendjen dhe dashurin për Allahun e kaplon harresa.Kush e done dikë tjetër përveç Allahut,do të bëhet shkak për t’u denuar.Ai ka burgosur zëmren e tij,nuk ka njeri në tokë më të deshpruar se ai,jetës dhe ekzistences së tij i humbë ç’do lloj kuptimi.

Dashuria është dy llojesh:

E para: Dashuria e cila është edhe xhenneti i kësaj bote,kenaqesia dhe gëzimi i zëmres dhe shpirtit,ushqim dhe sherim i sigurt për to,në të është e tërë jeta dhe kënaqsia e përkryer e njeriut,kjo është dashuria për Allahun Një dhe të pa shokë.

E dyta: Dashuria e dytë është ajo dashuri që e denon shpirtin,pikëllon mëndjen,burgosë zëmren,ngushton gjoksinë,shtonë vuajtjet dhe stresin,e tërë kjo është për shkak të dashurisë që i ofrohet dikuj tjetër përveç Allahut Fuqiplotë.
Autor: Musli Zymberi

(Visited 173 times, 1 visits today)
Top