Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës

Përse dëshpërohesh kur ke ilaçin me gjashtë përbërës

Aid el Karni

Autori i librit Shpëtimi nga vuajtjet transmeton një ngjarje tejet edukative lidhur me një njeri të urtë i cili është sprovuar me një fatkeqësi të madhe. Te ky i urti erdhën miq duke i shprehur ngushëllime dhe keqardhje, kurse ai u tha: “Kam përgatitur një ilaç me gjashtë përbërës për dhembjen time.”

Ata e pyetën: “Çfarë ilaçi dhe çfarë përbërësish janë, o miku ynë?”

“Përbërësi i parë është besimi i pakushtëzuar dhe i sinqertë në Allahun e Madhërishëm.

I dyti është bindja ime se gjithçka që është e përcaktuar do të ndodhë.

I treti, durimi është mjeti më i mirë për ata që janë zhytur në pikëllim.

I katërti, nëse nuk duroj, atëherë, çfarë duhet bërë?!

I pesti, mund të jetë edhe më keq se kjo në çka kam tani.

I gjashti, në çdo moment mund të vijë shpëtimi dhe dalja nga situata e vështirë.

Ja, miqtë e mi, këtë e përbën ilaçi im për dëshpërim e vështirësi.”

(Visited 442 times, 1 visits today)