Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përse “apopleksia” (goditjet në tru) në të shumtën e rasteve ndodh në banjë?

Përse “apopleksia” (goditjet në tru) në të shumtën e rasteve ndodh në banjë?

Përse “apopleksia” (goditjet në tru) në të shumtën e rasteve ndodh në banjë?

Këtë artikull e ka shkruar një profesor në Universitetin U.A.M.T.

Ai i ka këshilluar njerëzit që në fillim të larjes së trupit, mos të lajnë kokën dhe flokët, sepse ky është veprim i gabuar. Ky veprim bën që trupi të ndryshojë temperaturën e brendshme të tij në formë të shpejtë (ndërkohë që gjaku ynë në origjinë është i ngrohtë). Ky veprim i gabuar bën që gjaku lëvizë me shpejtësi drejt trurit dhe për rrjedhojë shkakton çarjen e kapilareve dhe venave, e më pas “therje” anginë dhe rënie.
Mënyra e saktë e larjes së trupit është: në fillim lagim trupin duke filluar së pari nga këmbët deri tek supet.
Përdor këtë mënyrë në fillim të dushit dhe pastaj laje trupin si zakonisht.
Kjo mënyrë është e dobishme veçanërisht për njerëzit që vuajnë nga tensioni i lartë në gjak, yndyrnat e larta, madje edhe nga migrena.

(Visited 1,176 times, 1 visits today)