Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përparësitë e daljes nga shtëpia duke qenë me abdes

Përparësitë e daljes nga shtëpia duke qenë me abdes

abdesi

Përparësitë e daljes nga shtëpia duke qenë me abdes

Merr abdes para se të dalësh nga shtëpia, ndoshta të nxenë koha e namazit në rrugë apo jashtë shtëpisë dhe ti je gati për namaz. Apo edhe mund të hysh në ndonjë xhami për të lexuar Kur’an, dëgjuar ndonjë ligjëratë apo këshillë islame. Gjithashtu mund të takosh ndonjë grup njerëzish që ia falin namazin e xhenazes ndonjë të vdekuri dhe ti merr pjesë në atë namaz. Në një rast Ebu Musa Esharij-Allahu qoftë i kënaqur më të- kishte marrë abdes dhe kishtë dalë nga shtëpia për të qëndruar me Muhamedin alejhi selam.
Përshtati:Valdet Kamberi

(Visited 138 times, 1 visits today)
Tags:
Top