Quinta-feira, 21/11/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përmende emrin e Zotit dhe dërgo salavat

Përmende emrin e Zotit dhe dërgo salavat

I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ve selem, na e ka tërhequr vërejtjen lidhur me përfundimin dhe me rezultatet e padëshirueshme të ndejës ku nuk përmendet emri i Allahut xh.sh. Ai ka thënë: “Nuk ka grup të njerëzve që ulen bashkërisht në ndonjë shoqërim të përbashkët, të cilët nuk e përmendin Allahun xh.sh dhe të cilët as që dërgojnë salavate mbi të Dërguarin, salallahu alejhi ve selem, e që për shkak të kësaj të mos e ndiejnë pikëllimin dhe pendimin. Nëse do Allahu xh.sh do t`i dënojë, e nëse do, Ai do t`ua falë.” [Tirmidhiu në Sunen, Hadithi nr. 3302]

(Visited 91 times, 1 visits today)
Top