Terça-feira, 20/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përmbajtja e letrës thotë se ajo duhet të shpërndahet në 13 kopje, në 13 shtëpi dhe brenda 7 ditësh

Përmbajtja e letrës thotë se ajo duhet të shpërndahet në 13 kopje, në 13 shtëpi dhe brenda 7 ditësh

Letra që shpërndahet

Një letër e caktuar shpërndahet në internet nga disa njerëz injorantë, të cilët nuk dinë as gjërat më elementare të fesë së tyre dhe në këtë mënyrë ata përhapin shirkun në umetin islam.

Përmbajtja e letrës thotë se ajo duhet të shpërndahet në 13 kopje, në 13 shtëpi dhe brenda 7 ditësh. Nëse nuk veprohet kështu, personi do të pësojë fatkeqësi fizike apo edhe materiale, ndërsa ata që veprojnë duke i besuar dhe duke e shpërndarë atë, do t’u plotësohet një dëshirë brenda 7 ditëve, ose do të përfitojnë materialisht e gjëra të tjera të tilla.

Besimtari, duhet ta dijë se caktimi i Allahut (kaderi), e mira dhe e keqja, janë në dorën e Tij dhe ky është një ndër kushtet e imanit (besimit) pa të cilin nuk vlen dhe nuk plotësohet besimi i askujt. Natyrisht se ne veprojmë në përputhje me ligjet e natyrës dhe nuk mund të kemi qasje në kaderin e Allahut. Por nuk kemi asnjë mësim islam që na mëson se nëse shpërndahet një “mësim” apo letra në fjalë kaq herë arrihet kaq shpërblim.

Pra, përderisa ne nuk mund ta dimë kaderin dhe përderisa nuk kemi udhëzime dhe referime islame për ta vepruar një gjë në mënyrë dhe sasi të përcaktuar, atëherë duhet shmangur asaj, sepse kalon në besëtytni.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Top