Quinta-feira, 20/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përmbajtja e Ezanit (Arabisht)

Përmbajtja e Ezanit (Arabisht)

Përmbajtja e Ezanit (Arabisht) :
(4) All-llahu Ekber الله أكبر
(2) Eshedu en la ilahe illa Allah أشهد أن لا إله إلا الله
(2) Eshedu en-ne Muhammeden resullullah أشهد أن محمدا رسول الله
(2) Hajje ales salah حى على ال صلوت
(2) Hajje alel felah حي على الفلاح
(2) All-llahu Ekber الله أكبر
(1) La ilahe illa Allah لا إله إلا الله

Kuptimi Shqip i Ezanit :
All-llahu është më i madhi
Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër përveç All-llahut
Dëshmoj se Muhamedi salallahu alejhi ue selem është i dërguar i All-llahut
Ejani në Namaz
Ejani në Shpëtim
All-llahu është më i madhi
Nuk ka Zot tjetër përveç All-llahut

“Kthehuni te familjet tuaja, rrini me ta, mësoni e urdhëroni ata dhe kur të hyjë koha e namazit, atëherë le ta thërrasë ezanin ndonjëri prej jush dhe le të dalë imam më i vjetri nga ju.” Shënon Buhariu dhe Muslimi.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Top