Terça-feira, 14/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përkëdheljet, ilac për zemrën e bebeve

Përkëdheljet, ilac për zemrën e bebeve

Të porsalindurit, janë shumë të ndjeshëm ndaj përkëdheljeve dhe reagojnë ndaj këtij stimuli dashurie, me ngadalësimin e ritmit kardiak. Ndërsa ndjeshmëria e tyre ndaj këtij lloj stimuli i korrespondon asaj të prindërve, sikur të ishte një dhunti apo zakon i trashëguar.
Përfundimi i mësipërm është provuar nga një eksperimentim i Merle Fairhurst, përfaqësues i Max Planck Institute for Human Cognitive dhe Brain Sciences në Leipzig. Rezultatet e plota të këtij studimi për të cilin duhen vënë në dijeni sa më shumë prindër, mund ta gjeni të publikuar në revistën Psychological Science.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Top