Segunda-feira, 13/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përhapja e dijes, konsiderohet ndër veprat më të mira

Përhapja e dijes, konsiderohet ndër veprat më të mira

Abdullah bin Abdul Aziz el Umeri (adhuruesi), i shkroi një letër Imam Malikut ku e nxiste për vetmi (nga njerëzit) dhe vepra të mira. Maliku i shkroi duke i thënë: Vërtet Allahu i ka ndarë angazhimet tona, ashtu sikurse i ka ndarë furnizimet tona. Mbase dikujt i janë hapur dyert e agjërimit, dikujt tjetër mundësia e luftimit. Ndërsa përhapja e dijes, konsiderohet ndër veprat më të mira dhe unë jam i kënaqur me atë që Allahu më ka mundësuar. Ashtu sikurse nuk mendoj se puna ime është më pak e vlefshme se puna jote duke shpresuar që gjithsecili nga ne të jetë pjesë e mirësisë. [Tarih el Islam 29/329].

(Visited 43 times, 1 visits today)
Top