Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përdorimi i rukusë kundër kafshimit të gjarprit

Përdorimi i rukusë kundër kafshimit të gjarprit


gjarperi
Në Sunenin e Ibn Maxhxhes është shënuar se Ibn Shahab el Zahiri ka thënë: “Njërin nga ashabët e të Dërguarit të All-llahut, salaAllahu alejhi we selem, e kishte kafshuar gjarpri helmues. Për ta theksuar vlerën e rukusë, i Dërguari i All-llahut , salaAllahu alejhi we selem, e kishte pyetur atë: ‘A e di ndonjëri prej jush rukunë e caktuar për këtë?’ Ashabët u përgjigjën: ‘Familja e Hazamit e kishte zakon të lexonte rukutë për eleminimin e pasojave të kafshimit të gjarprit, por, që nga koha kur është ndaluar, ata kanë hequr dorë nga kjo’. Pastaj i Dërguari i All-llahut , salaAllahu alejhi we selem, kishte thënë: ‘Thirrni Ammar bin Hazamin!’ Kur kishte ardhur ai, i kishte thënë të lexonte rukunë e saktë dhe, kur e bëri këtë, i Dërguari i All-llahut , salaAllahu alejhi we selem, kishte thënë: ‘Nuk ka asgjë të keqe në këtë’, dhe ia lejoi ta lexonte këtë, kurse viktima e kafshimit të gjarprit u shërua më vonë”

(Visited 145 times, 1 visits today)
Tags:
Top