Segunda-feira, 20/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Përdoreni misvakun apo brushën e dhëmbëve

Përdoreni misvakun apo brushën e dhëmbëve

misvaku

Përdoreni misvakun apo brushën e dhëmbëve.
“Ebu Ejubi (radijAll-llahu ‘anhu) na ka treguar se Resulull-llahu (sal-Allahu ‘alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Katër gjëra janë sunnete të pejgamberëve: rethprerja, parfumosja, misvaku dhe martesa.” (AHMEDI DHE TIRMIDHIU).

Ebu Hurejre (radijAll-llahu ‘anhu) ka transmetuar: “Resulull-llahu (sal-All-llahu ‘alejhi ue sel-lem) rregullisht e përdorte misvakun para se të binte të flente dhe pas ngritjes nga gjumi.”
Ibni Umeri tha se Resulull-llahu (sal-All-llahu ‘alejhi ue sel-lem) e ka përdorur misvakun edhe nga katër herë brenda një nate. Aisha (radijAll-llahu ‘anha) na rrëfen: “Me të vërtetë, Pejgamberi (sal-All-llahu ‘alejhi ue sel-lem) e përdorte misvakun para abdestit sa herë që zgjohej nga gjumi, qoftë natën apo ditën.” (EBU DAVUDI)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Top