Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për të shtuar peshën trupore

Për të shtuar peshën trupore

makthi

Për të shtuar peshën trupore

Merren dy lugë të mëdha [gjelle] nga makthi dhe vendosen në një enë të mbushur me 250 ml qumësht për tu zier, pasi të zihet shoqërohet më një lugë të madhe [gjelle] mjalt sidri pasi përzihen mirë njëra me tjetrën konsumohet kështu tre herë në ditë në mëngjes, drekë dhe drake pas buke për një muaj rrjesht. Kjo është një kuro, sa herë njeriu dëshiron që të shtojë peshën e tij le ta përdori përsëri këtë mënyrë.

Dhe ata e kishin ftuar mjekun Haris Bin Kaldahun, i cili e kishte diagnostifikuar gjendjen etij dhe me atë rast kishte thënë: ”Do të jetë në rregull, i jepni supë me hurma dhe makth të zier.” Familja e kishte kryer këtë porosi, dhe Sa’di ishte shëruar shpejtë.

Disa mjekë kanë thënë: ”Sikur njerëzit ta dinin vlerën e makthit, do ta paguanin peshën e tij me ar.” Edhe pse kjo thënie është shënuar në El-Vasili dhe është thënë gabimisht se e ka thënë i Dërguari (salallahu alejhi ue selem), megjithatë, lidhur me hadithin e cituar kjo i ruan ende vlerat e veta.

(Visited 196 times, 1 visits today)
Tags:
Top