Domingo, 28/2/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

PËR SHTATË GJËRA ROBIT TË ALLAHUT I SHKON SHPËRBLIMI, EDHE NË VARR

PËR SHTATË GJËRA ROBIT TË ALLAHUT I SHKON SHPËRBLIMI, EDHE NË VARR

PËR SHTATË GJËRA
ROBIT TË ALLAHUT I SHKON SHPËRBLIMI,
EDHE NË VARR

Për shtatë gjëra, robit të Allahut i shkojnë (i rrjedhin) shpërblimet, kurse ai është i vdekur në varr. Ata persona të cilëve iu shkojnë këto shpërblime janë:

1. – Ai i cili dikën e mëson diçka.

2. – Ai i cili (në ndonjë vend) e çon një ujë të rrjedhshëm (lumë).

3. – Ai i cili e gërmon një pus.

4. – Ai i cili e mbjell një pemë.

5. – Ai i cili ndërton një xhami.

6. – Ai i cili pas vetes (në trashëgimi) lë një musaf (për të lexuar në të).

7. – Ai i cili pas vetes lë një fëmijë i cili kërkon falje për të pas vdekjes së tij (sepse ai kështu e ka mësuar dhe edukuar).

Burimi: Koleksioni i haditheve të Sujutiut (sahih dhe hasen);

(Visited 128 times, 1 visits today)
Top