Domingo, 2/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për shërimin e vitiligos [sëmundje e lëkurës] dhe gërbulës – lebrës

Për shërimin e vitiligos [sëmundje e lëkurës] dhe gërbulës – lebrës

Për shërimin e vitiligos [sëmundje e lëkurës] dhe gërbulës – lebrës:

Ibnul Kajjimi ka thënë:Kokrra e zezë është e dobishme kundër gërbulës.

Nëse kokrra ndrydhet me uthull dhe pastaj lyhet me të gërbula, vitiligoja e zezë [sëmundja e lëkurës që e bënë lëkurën e zezë ose e qëron dhe e zverdhë] dhe zbokthi i trashë,bënë dobi dhe i shëron këto.

Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes”

(Visited 369 times, 1 visits today)