Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Lyerja e kokës me vaj [vajimi] i kokës me të [vaj të kokrrës], bënë dobi kundër kokë-dhembjes së ftohët

Lyerja e kokës me vaj [vajimi] i kokës me të [vaj të kokrrës], bënë dobi kundër kokë-dhembjes së ftohët

Për shërimin e kokë-dhembjes: Ibnul Kajjimi në librin e tij – Zadul Mead – në pjesën speciale rreth – Mjekësisë pejgamberike – ka thënë:

Lyerja e kokës me vaj [vajimi] i kokës me të [vaj të kokrrës], bënë dobi kundër kokë-dhembjes së ftohët.

-Mënyra e dytë: “Lyerja e vendit të dhimbjes së kokës duke fërkuar me vaj të kokrrës së zezë”.
-Mënyra e tretë: “Përzihet lëngu [vaji] i kokrrës së zezë me vaj ulliri dhe ky komponim pikohet në hundë”.
Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes”
@include "";