Segunda-feira, 26/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve , mishit të tyre . dhembjeve të bajameve dhe fyti

Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve , mishit të tyre . dhembjeve të bajameve dhe fyti

Për shërimin e dhembjes së dhëmbëve , mishit të tyre . dhembjeve të bajameve dhe fyti

Ka thënë Ibnul Kajjimi: Nëse zihet kokrra e zezë me uthull dhe pastaj shpërlahet goja me lëngun e përfituar nga zierja, ndihmon kundër dhimbjes së dhëmbëve nga të ftohtit. -Mënyra tjetër: Lëngu i përfituar nga vlimi i kokrrës së zezë përdoret duke e shpërlarë gojën, por edhe duke gargaritur, pastaj me vaj të kokrrës së zezë lyhet fyti prej anës së jashtme dhe bajamet nga ana e brendshme. Hahet një lugë me kokërr të zezë të zier duke e përtypur dhe gëlltitur kur është esëll.

Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes”

(Visited 356 times, 1 visits today)